domingo, 25 de septiembre de 2011

ETICA PROFESSIONAL


Encara estem a temps d'exigir que els que avui ens complauen i espanten amb els seus comentaris i anàlisis…, veritables “cap grossos” de la comunicació amb impressionants curriculums univesitaris i acadèmics mostrin la seva veritable ètica professional.

Tots els que hem acudit a la universitat hem estat objecte de discursos i conferències pedagògiques de multitud de temes, però … algú va rebre classes d'ètica professional?, de deontologia professional? … dubto molt que algú pugui dir que si. 

Si, al contrari i en moltes ocasions hem rebut missatges de “vorejar” la línia vermella i fins i tot “tècniques i tàctiques” per sobrepassar-la, sobretot els “educats” en economia i dret. Camps d'on han sortit els grans experts actuals en frau fiscal, enginyeria fiscal, "endevins" de la llei, manipuladors de la realitat i de la veritat, redactors de lleis que ens han “fet la llei i el parany”, en fi ja ens entenem!.

Tots els nostres assessors, consultors, experts en general dels temes econòmics i en dret, també ho han estat de polítics, ajuntaments, autonomies i del propi Estat, que ens han portat al que avui qualsevol ciutadà avorreix, desoeix i ja critica. I si no han estat ells han estat els seus companys d'estudi, d'universitat i fins i tot de partit polític. 

Àdhuc som a temps d'incorporar crèdits i ensenyaments a les escoles i Universitats, per que siguin estudiats e interioritzats, perque deixin a la llum de la vergonya a tots aquells que demà seran els nostres nous assessors i consultors.
de exigir ètica professional!

1 comentario: